maanantai 14. huhtikuuta 2014

Mikkelin koulutuskerta 5.4.2014


Tokotiimi kokoontui Mikkelissä Agilityharrastajien hallilla. Treeniaikaa oli klo 9-17. Tällä kertaa tokotiimillä ei ollut ulkopuolista kouluttajaa, vaan kokoonnuimme keskenämme ja muut antoivat vinkkejä treenaamiseen ja ongelmien ratkaisuun. Mukana oli 12 koirakkoa, vain kaksi puuttui sairastapausten vuoksi.




Koska itse tulin valituksi tokotiimiin 2014 alusta, niin tämä oli ensimmäinen kerta kun olimme keskenämme treenailemassa. Itseäni jännitti paljon, sillä nyt oltiin tavallaan ”konkareiden” silmien alla, ja ”vastuu” ei ollut ulkopuolisella kouluttajalla. Paljon treenattiin häiriötreenejä, etenenkin ylempien luokkien koirakot. Minusta oli hieno huomata että vaikka kultainennoutaja on sellainen ”rakastan kaikkia ihmisiä” –koira niin silti hienosti koirat kestivät monenlaisia ja vaikeitakin häiriöitä :)



PÄIVÄN TREENIVINKKI:

Nouto:

Ihanteellisinta noudossa on se, että koira laukkaa noutokapulalle, ottaa noutokapulan nätisti suuhunsa ja laukkaa ohjaajan luokse joko eteen tai sivulle. Kapulan koiran tulisi luovuttaa niin, että kun ohjaaja ottaa kapulan reunoista kiinni ja sanoo luovutussanan niin koiran tulisi avata suu ja vetää pää pois kapulan luota.

Noudossa koiralla voi olla monenlaisia ongelmia: koira pureskelee kapulaa, koiralla on hidas palautus tai koira mielellään omisi kapulan itselleen.

Opeta ensin koira kiertämään jonkin esteen/puun/lyhtypylvään ympäri. Kun koira kiertää, annetaan koiralle noutokapula suuhun ja koira kiertämään. Välillä voi ohjaaja pyytää koiraa luovuttamaan kapulan, välillä koira voidaan ottaa pelkästään sivulle. Tämä voidaan yhdistää myös noutoon, eli koira noutaa, kiertää esteen ja pyydetään sivulle.
Kiertokohteita voi olla myös monia, esimerkiksi ohjaajan edessä ja takana. Näin ollen koiralla vähenee paine tulla kapula suussa ohjaajan luo ja tällöin pureskelu vähenee ja pikku hiljaa poistuu poistuu.

Kirjoittanut Anna Heikkilä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti